Rundvlees van eigen boerderij

Al het rundvlees dat bij de Limousinhoeve wordt versneden is afkomstig van eigen boerderij. Peter en Nelly Mol hebben de boerderij aan de Hasjestraat in Hoek en deze is al generaties lang in het bezit van de familie. rond de boerderij leven ongeveer 170 runderen van het Limousin ras. Dat zijn ongeveer 65 moederdieren, ruim 100 stuks slachtvee en er lopen ook drie stieren rond. Alle dieren zijn ingeschreven in het Limousin stamboek.
De moederdieren en het slachtvee zijn allemaal op de boerderij geboren en opgegroeid. De fokstieren worden met zorg uitgekozen in Frankrijk en vervolgens naar Hoek gebracht.

Doordat alle dieren op onze boerderij worden grootgebracht, levert dit een verantwoorde en een geborgde kwaliteit rundvlees op.

De runderen hebben ruime stallen en grote weiden tot hun beschikking waar zij heerlijk kunnen grazen en opgroeien. Het geen wat wij bijvoeren komt ook van de eigen akkers.

Dit draagt zeker bij aan de totstandkoming van de verantwoord vlees, welke de Limousinhoeve haar consumenten wil aanbieden.

De dieren worden met grote zorg groot gebracht.Wanneer de dieren slachtrijp zijn worden ze met eigen vervoer naar het slachthuis in Koewacht gebracht. Eenmaal geslacht worden de dieren minstens een week gerijpt aan het been, net als vroeger en daarna in de slagerij in Hoek uitgebeend, bewerkt en winkelverkoop klaargemaakt.


  Mijn account


  Contactgegevens
 

  Openingstijden